divendres, 27 de març del 2015

OUR TRIP TO LONDON

Last March a 21 student group of 3rd ESO made an amazing trip to London. We flew from Valencia´s airport on Sunday the 1st of March and came back on Thursday the 5th.

During five funny days we visited some of the most famous places of this great city, such as Tower Bridge, the Big Ben, the London Eye (where we enjoyed with  the spectacular landscape of London), Westminster Abbey, Trafalgar Square, the British Museum and the National Gallery. Furthermore we visited other areas like Covent Garden, China Town, Hyde Park and Camden Town, where we could breath the original and the alternative spirit of London.

Our trip was short but full of activities. Together with our teachers Bea, Oti and Pablo, we travelled everyday by tube, we had lunch in Hyde Park, we visited Oxford Street (where we could make our personal purchases) and also we enjoyed with Apple Store and M&M´s World (specially our classmate Luis).

We had cold weather, specially the second day, but it was not a problem. Now we understand why British people like Spanish climate! And we could practice English just in order to improve it.

We don’t know when we will go there again, but there is an idea that we all share: we will be back there in the future!

3rd ESO Students




EL NOSTRE VIATGE A LONDRES

El passat mes de març un grup de 21 alumnes de 3rESO vàrem fer un increíble viatge a Londres. Vàrem volar des de l´aeroport de València el diumenge 1 de març i vàrem tornar a Espanya el dijous dia 5.

Al llarg de cinc divertits dies visitàrem alguns dels més famosos llocs d´aquesta gran ciutat, com el Pont de la Torre, el Big Ben, el London Eye ( on vàrem gaudir de l´espectacular paisatge urbà de Londres), l´abadia de Westminster, la Plaça de Trafalgar, el Museu Britànic i la Gal·leria Nacional d´art. A més a més vàrem visitar altres àrees com Covent Garden, China Town, Hyde Park i Candem Town, on vàrem poder respirar l´original i l´alternatiu esperit londinenc.

El nostre viatge va ser curt però farcit d´activitats. Acompanyats per les nostres profesores Bea i Oti i pel professor Pablo, vàrem usar el metro tots els dies, vàrem dinar a Hyde Park, vàrem visitar Oxford Street (on fèrem compres personals) i també vàrem gaudir en la botiga d´Apple i la de M&M´s (especialment el nostre company Luis).

Vàrem tindre un oratge fred, especialment el segon dia, però no va ser un problema. Ara ja entenem perquè als britànics els agrada tant el nostre clima! A més a més, vàrem poder practicar l´anglés i millorar el nostre nivell.

No sabem quan tornarem allà, però hi ha una idea que tots compartim: tornarem en el futur!

Alumnes de 3rESO















dilluns, 23 de març del 2015

4t ESO ha participat en la III Liga de debatescolar

Enguany els alumnes de 4t d’ESO han participat en la III Liga de Debatescolar, organitzada per la Fundación Educativa Activa-t. L’activitat s’ha realitzat dins de l’assignatura de Lengua castellana y literatura.
Han sigut uns mesos intensos, on un grup de 7 alumnes de 4t d’ESO, s'han quedat fora d’horari escolar per preparar els debats. L’experiència ha sigut xulíssima!
Els membres de l’equip són Sara, Clara, Andrea J., Marta J., Andrea L., Elena, i Marc. Cal donar-los l’enhorabona a tots ells, perquè ho han fet superbé.
Han aprés a construir un fil argumental, treballar en equip, exposar arguments amb ordre i coherència, utilitzar un llenguatge variat i apropiat, saber refutar els arguments de l’equip contrari… Un fum d’habilitats que han fet que considerem el debat com una ferramenta meravellosa a utilitzar a les nostres aules.

Departament de Llegües




diumenge, 22 de març del 2015

Viatge a Assísi 2015


Els alumnes de 4t d' eso han començat el dia a Pisa després de tot un dia d’autobús, on pararen a Barcelona per a menjar al Maremágnum i passetjar per les Rambles.
Al migdia han arribat a Asís, s' han repartit les habitacions i les tasques d'aquests dies en grups. Han dinat i visitat:
- la Roca Maggiore.
- l’esglèsia de san Rufino on està la pila baptismal on fou batejat sant Francesc i actualment es la catedral.
- Santa María Sopra Minerva on han fet un moment d’oració.
Óscar Martínez, corresponsal en Assísi.


A la Rocca Maggiore.


Assísi des de la Rocca Maggiore.




Preparant el sopar i sopant.




A la Piazza del Comune.


A Santa Maria Sopra Minerva.


Hem començant el dia cel.lebrant l'eucaristía en valencià a la capella del monestir de Sant Andrea.
Després hem visitat la casa natalicia de Sant Francesc i la basílica de Santa Maria la Magiore.
Per la vesprada hem caminat fins sant Damià on Francesc reconstruí l'esglèsia i el Crist li parlà. Hem vist el primer convent de les monges clarises on Santa Clara va viure. A continuació, passetjant hem arribat fins a l'esglèsia de Santa Clara on hem vist el seu cos. Per acabar el dia, hem pogut vore el partit de futbol Barça-Madrid i acabar el dia molt contents A la casa natalicia hem fet una oració per les nostres families i en l'esglèsia de Santa Clara hem pogut resar davant el crist autèntic de Sant Damià.
Óscar Martínez, corresponsal en Assísi.


Agafant forces.


Moment d'oració a la casa natalicia de Sant Francesc.



Casa natalicia de Sant Francesc.




Sant Damià.


Esglèsia de Santa Clara.

 Hui ha estat un día dedicat al silenci, els alumnes han estat sense telèfon per a poder gaudir del silenci interior i exterior. Hem pujat a l'Eremo delle Carceri, ha sigut una caminat dura però reconfortant. Després de dinar hem tingut una reflexió tots junts i després un temps de silenci i oració personal. Durant el sopar algú comentava: quan de temps feia que no parlàvem entre nosaltres. 
Óscar Martínez, corresponsal en Assísi.
 

 Dia sense mòbil.



Eremo San Francesco o Carceri.

  
Temps de silenci personal.


Reflexió comunitària.



I de recompensa, pastís de "Nutella".


Concerto.


Hui últim dia a Assísi, hem anat a la basílica de Santa Maria degli angeli on hem pogut vore la 'porciuncula', lloc on va morir sant Francesc. De vesprada hem tingut una cel.lebració de la paraula a la capella de la pau, just baix de la capella papale, on s'els ha imposat la tau. Finalment han tingut temps lliure a la ciutat de la pau. Demà de bon matí cap a Roma, des d'on continuarem informant.
Óscar Martínez, corresponsal en Assísi.


Capella de san Bernardo.


Santa Maria degli angeli.


Zona wifi.


Imposición de la tau a la capella de la pau.


Entrada a la basílica de Sant Francesc.


Benedicció de les taus.


Capella de la tomba de sant Francesc.


Tomba de sant Francesc.



Basílica de Sant Francesc.


Foto de familia.


Dolo, María Josep, fr. Àngel, Álvaro i Óscar.

Ayer la lluvia nos despidió de Asís y nos recibió en Roma.
Comimos en el Trastevere, barrio bohemio de calles estrechas y pizzerias excelentes. Por la tarde visitamos: las catacumbas de san Sebastián, la basílica de San Pablo extramuros, la fontana di Trevi y la piazza Nabona. Hizo de guía por el centro de la ciudad eterna Javier Camañes, sacerdote diocesano de Valencia destinado en la Pontificia academia diplomática.
Óscar Martínez, corresponsal en Assísi.

Fontana di Trevi.

Piazza Navona bajo la lluvia.


El sacerdote valenciano Javier Camañes destinado en Roma nos acompañó dese el Panteón hasta la Fontana de Trevi.



Interior del Panteón.


Tumba de San Pablo.



Basílica de San Pablo extramuros.


Catacumbas de San Sebastián.

Hoy nuestro último día en Roma ha comenzado muy pronto. Hemos visitado el Castelo de Sant Angello

A continuación hemos estado en la basílica de San Pedro (vaticano). Por la tarde hemos paseado por el exterior del coliseo y luego hemos tenido tiempo libre para acercarnos a la via Condotti y piazza di Spagna.
Óscar Martínez, corresponsal en Assísi.



Piazza Spagna.
  

 Arco de Trajano.


Coliseo.
  

Monumento de Victor Enmauelle.
  

Vista de la plaza de san Pedro desde la cúpula.


Subida a la cúpula.
  

Baldaquino.
  

Glória de Bernini.
  

Interior de la basílica de San Pedro.


Viernes 27 salimos hacia Florencia. Allí nos esperaba sor Consuelo Vidal, religiosa contestana que lleva 50 años en Italia e hizo de anfitriona llevándonos a comer una buena pizza al taglhio. Luego nos acompañó a la Galería della Academia donde vimos el imponente David. Por último entramos al Duomo, paseamos por la plaza de la  Señoría donde todos merendamos un delicioso gellato italiano.
Óscar Martínez, corresponsal en Assísi.




Casa madre Serafina.



Castel Sant'Angelo.



Terraza castel Sant'Angelo.


Exterior de la basílica de San Pedro.


Interior de la basílica de san Pedro.


La Pietta de Miguel Ángel.


Tumba de san Juan Pablo II.


Baldaquino de Bernini.


Desayuno en casa madre Serafina.


Ponte Vecchio.



Duomo.


Sor Consuelo Vidal, tia del profesor Pablo León Vidal, religiosa contestana destinada en Florencia hizo de guía por la ciudad.


Piazza del Duomo.



Pizza al taglio.


Interior de la Galleria dell'Accademia.


El David de Miguel Ángel.



Piazza della Signoria.



Pasadizo de la Galleria degli Uffizi.


Despedida de Florencia y de Italia.


Gellati.




Durmiendo en el autobús saliendo de Italia.