dijous, 22 de gener del 2015

Adviento en el colegio

El primer trimestre finalizó con la navidad. Fueron muchas las actividades que realizamos: concierto navidad, exposición trabajos claustro, belén infantil, montaje del belén en las aulas y/o pasillos, decoración navideña, manualidades, felicitación a las clarisas…
Pero además de todo esto, nos preparamos para la venida del Señor. Este es el tiempo de adviento.
La temática de este año relacionada con el lema del curso “Amando con el corazón”, fue la siguiente:

CORAZONES CONTENTOS
Maestro, en esta sociedad en la que vivo, hay cada día más ataques de corazón o infartos.  La razón- dicen los doctores- es debida al exceso de trabajo, al estrés y al consumo de bebidas y tabaco. Ellos hablan desde el plano científico. Nosotros, desde el espiritual. Por otra parte, es difícil entender el corazón en las parejas que se rompen en las amistades que se quiebran al menor soplo de disgusto.. ¿Qué pasa, Señor, en mi mundo del año 2014?

1ª SEMANA.  “Señor doctor, míreme usted…”
Imagen: Endoscopio
Liturgia: Vigilad

2ª SEMANA. “Mi corazón no marcha bien…”
Imagen: Un electrocardiograma
Liturgia: Conversión. Preparad el camino al Señor.

3ª SEMANA. “Dígame usted, si sirve para amar…”
Imagen: La receta: un nuevo estilo de vida.
Liturgia. La alegría de vivir.

4ª SEMANA. …o si lo tengo que trasplantar”.
Imagen: Una medicina.
Liturgia: Acoger. Dios propone a María ser madre del Salvador del mundo.

También hicimos celebraciones en la iglesia por cursos/ciclos.

De esta manera nos acercamos más al sentido de la navidad y tanto alumnos como profesores vivimos y participamos de esta fiesta tan importante para los cristianos.

Departamento de Pastoral

















divendres, 16 de gener del 2015

5é i 6é fem ACRO ESPORT!

L’alumnat dels cursos de 5é i 6é estem treballant estos dies algunes sessions sobre ACRO ESPORT i a banda de passar-ho molt bé, està posant a prova en nosaltres molts aspectes, tals com la coordinació grupal, el treball en equip, la capacitat de comunicació i diàleg... I com no, altres aspectes eminentment físics com la nostra capacitat d’equilibri, força, flexibilitat i control corporal.

L’acro esport és una disciplina que barreja fonamentalment tres aspectes: formació d’estructures corporals, acrobàcies i treball de capacitats físiques com ja hem esmentat abans: força, flexibilitat i equilibri.


Ací vos deixem unes fotos perquè veieu les construccions que fins el moment hem arribat a construir.














dijous, 15 de gener del 2015

Examen de passe de grau de Taekwondo

El passat dissabte 20 de desembre a les 10 del matí, va tindre lloc al gimnàs del col·legi Sant Francesc d’Assís l’examen de passe de grau per als alumnes de l’extraescolar de Taekwondo. Com és habitual, el tribunal examinador va estar presidit pel Mestre Chung Jea Hyoung, director del Club Taekwondo Alcoi.

Un total de 20 xiquets i xiquetes van prendre part en esta prova de nivell prèvia a les vacances de Nadal. Entre ells i elles es trobava alumnat de totes les edats i graus: alguns que començaren en 1r de primària i ja porten un bon grapat d’anys practicant este art marcial d’origen coreà i altres que han començat enguany però que entrenen amb tanta gana i energia com si portaren anys de pràctica.

Els exàmens de cinturó tenen una gran importància per a aquells i aquelles que hi prenen part. És el moment de demostrar davant d’aquelles persones que els han ensenyat, dels seus pares i mares, familiars i amics, tot allò que han aprés des de l’última vegada que es van examinar, tot l’esforç i les hores d’entrenament que han dedicat a la pràctica del Taekwondo.

Des del punt de vista pedagògic, participar en un examen de passe de grau reafirma i dóna suport als beneficis que la pràctica del Taekwondo proporciona:
  • -       AUTOCONTROL. El més habitual davant d’un examen (siga del tipus que siga) és posar-se nerviós. En este cas anem a realitzar una sèrie de tècniques i moviments davant d’unes persones –tribunal i públic- que ens estaran observant atentament  Gràcies al TKD aprenem a gestionar de manera eficaç estes situacions, millorant el control dels nostres nervis.
  • -       REFORÇ DE LA NOSTRA AUTOESTIMA. Una vegada realitzat l’examen, si he demostrat la tècnica, força, concentració i energia requerits per al meu nivell, rebré el premi al meu esforç: el nou cinturó i el diploma que ho acredita.
  • -       CONSTÀNCIA I PERSEVERANÇA. El camí des del primer grau (el cinturó blanc), fins a la primera “gran” meta (el cinturó negre) és llarg i ple d’entrebancs que van creuant-se pel nostre camí, però si faig que la meua pràctica siga continuada i constant, aniran passant els anys, els exàmens, els cinturons... i quan no me n’adone estaré ben prop d’eixe primer gran objectiu que és el cinturó negre.

Des de la revista del nostre col·le felicitem tots els practicants de Taekwondo de El Convent per haver avançat un escaló més en la seua pràctica.