dimecres, 22 de febrer del 2012

Celebració del Dia Escolar de la No Violència i la Pau

Aquests dies hem tingut moltes activitats.

Una d’aquestes activitats, fou la del 30 de gener, aquest dia vam celebrar el “Dia de la pau i la no violència escolar”, que nosaltres anomenem DENIP.

Aquest any l’organització del dia ha segut lleugerament diferent. Les escoles ens hem juntat per a celebrar-ho. A la nostra escola, van vindre els xiquets i xiquetes del 3r cicle de primària del Real Blanc i del Bosco II. Ens va alegrar moltíssim rebre’ls ací, perquè així els vam poder ensenyar les nostres instal·lacions per tal de que quan vulguen tornar a vindre sàpiguen com és la nostra escola.

Per la vesprada, tots els alumnes del col·legi, des dels més xicotets als més majors vam fer un signe molt xulo en la placeta de la Creu.

Vam pegar unes mans sobre un colom, mireu la foto.



En cada ma havíem expressat un sentiment, un pensament o un desig de pau. La veritat que ens va quedar molt bé.

Tots vam cantar la cançò de la pau per a este any. Sabeu que tots els xiquets i xiquetes de Cocentaina ens la sabem? L’hem assajada durant uns quants dies a classe!

També varem fer una pregària per demanar-li al nostre Senyor que tots els nostres desitjos de Pau es complisquen. Nosaltres no desistirem, l’any que ve celebrarem este dia si cap amb més força!

VISCA LA PAU


Departament de Pastoral









dimarts, 21 de febrer del 2012

Ens iniciem en la Capoeira

Hola!!! Som els alumnes del tercer cicle i volem contar-vos que hem començat una nova unitat didàctica en Educació Física súper divertida: "Aprenem a jugar a Capoeira".

Per a iniciar la unitat, veiérem un vídeo sobre la Capoeira i Fran ens va contar una miqueta sobre la seua història: que venia de Brasil; que és una barreja de dansa i art marcial, creada pels esclaus arribats de l'Àfrica per treballar en les plantacions...

Estos dies estem aprenent les tècniques bàsiques de la Capoeira, coneixent la seua música, els seus instruments...


Ací vos deixem una mostra del que estem fent ;)
Educació Física


Som equilibristes

Els alumnes de 3r de primària estem treballant l'EQUILIBRI en les classes d'Educació Física. L'altre dia vam fer un poc com Indiana Jones, passant per ponts tremolosos enmig de la selva, jugàrem a treure del castell la meua parella, travessar rius per damunt de les pedres...


Mireu, mireu com anem d'equilibri...
Educació Física


María Menéndez-Ponte visita el col•legi Sant Francesc d’Assís

Els alumnes de Secundària han llegit aquest trimestre dues novel·les de María Menéndez Ponte

Els alumnes de 1r, 2n, 3r i 4t de Secundària han llegit aquest trimestre les novel·les Si lo dicta el corazón y Nunca seré tu héroe; dues novel·les de l’escriptora gallega María Menéndez-Ponte. És per això que hui dimecres, 15 de febrer, el col·legi Sant Francesc d’Assís ha convidat María Menéndez Ponte per poder parlar amb ella dels seus llibres.

María Menéndez-Ponte ha tingut una primera xarrada amb els alumnes de 1r, i 2n d’ESO, que han llegit la novel·la Si lo dicta el corazón. Els alumnes li han fet moltes preguntes i posteriorment l’escriptora ha volgut signar-los alguns dels exemplars de la seua novel·la.  

Més tard, María Menéndez-Ponte ha estat amb els alumnes de 3r i 4t d’ESO, que han llegit el que està considerat un dels best-seller de la literatura juvenil Nunca seré tu héroe. En finalitzar l’animació lectora, els alumnes li han fet entrega d’una “pòcima màgica”, extreta d’un capítol del seu llibre, on parla d’ “una societat que sols es preocupa perquè les coses continuen com estan, però que nosaltres estem disposats a canviar”. També li han regalat un dibuix de “Retoñito” (un personatge d’un còmic que apareix en el seu llibre Nunca seré tu héroe). María Menéndez-Ponte s’ha emocionat quan ha vist aquest personatge dibuixat per una de les alumnes de 4t d’ESO.

Ha sigut un matí ple d’històries, històries narrades, històries viscudes, històries somniades que ens han fet volar la imaginació i han aconseguit que els nostres sentiments eixiren a flor de pell.

Encarna,
professora de Llengua i literatura






dijous, 9 de febrer del 2012

Visita al mercat de 3r ESO

El passat dijous 27 de gener els alumnes de 3rESO vam realitzar entrevistes als "mercolins" del mercat de Cocentaina, per tal d´obtindre informació per fer un treball de C. Socials, relacionat amb el sector primari.


Ací podeu vore una foto amb el més simpàtic de tots.



Celebració de la Candelera

El passat dos de febrer celebrarme al col·le la festa de la Candelera. Al llarg del dia, tots els xiquets i xiquetes vam acudir a l’església del Convent per participar en la celebració que hi havia preparada i que va estar presidida per fra Fernando. En esta celebració vam recordar que tot just eixe dia es complien quaranta dies des del naixement de Jesús i que els seus pares, Josep i Maria, el portaren com era costum en aquells temps al temple per presentar-lo a Déu.
Fernando va beneir les candeles que ens vam emportar a casa i ens va recordar que els cristians hem de ser LLUM en el món, sobretot en eixos llocs on la FOSCOR de la discòrdia, de la violència o de la insolidaritat es fan presents.